تبلیغات
آموزش آشپزی - طرز تهیه آلبالو پلو با گوشت

آموزش آشپزی

دوشنبه 13 مهر 1388

طرز تهیه آلبالو پلو با گوشت

نویسنده: آموزش آشپزی   طبقه بندی: پلو و چلو، 

برنج  :  ۱۰۰۰ گرم
آلبالو  :  ۲۰۰۰ گرم
شکر  :  ۲۰۰۰ گرم
گوشت بره  :  ۱۵۰۰ گرم
روغن  :  ۲۰۰ گرم
زعفران  :  ۱ قاشق مربا خوری
بادام  :  ۵۰ گرم
پسته  :  ۵۰ گرم


برنج را خیس می‌کنیم هسته آلبالو را می‌گیریم شکر را روی آلبالو می‌ریزیم ظرف آلبالو را (که بهتر است لعابی باشد) روی آتش می‌گذاریم تا جوش بیاید به‌طوری که بعد از جوش آمدن یک ربع تا ۲۰دقیقه تقریباً روی آتش بماند تا شربت کمی غلیظ شود (برای آلبالوی لای پلو لازم نیست شربت به مرحله قوام آمدن برسد). مربا را از روی آتش برمی‌داریم و می‌گذاریم کاملاً سرد شود (بهتر است مربا را یکشب قبل آماده کنیم) گوشت بره تمیز کرده را با یکی دو عدد پیاز و مقداری آب و کمی نمک می‌گذاریم بپزد به‌طوری که بعد از پختن نصف لیوان آب داشته باشد گوشت را تکه می‌کنیم و استخوان‌های آن را می‌گیریم، برنج را آبکش می‌کنیم. آلبالو را از شربت در می‌آوریم شربت زیادی مربا را چند جوش می‌دهیم تا قوام بیاید و به مصرف شربت آلبالو می‌رسانیم ۳ تا ۴ قاشق سوپخوری روغن را با نصف لیوان آب جوش ته دیگ می‌ریزیم. نصف برنج توی آبکش را در دیگ می ریزیم سه چهار قاشق از مربا را کنار می‌گذاریم (این مربا به مصرف تزئیین روی دیس می‌رسد) بقیه آلبالوی از شربت خارج کرده را روی سطح برنج می‌ریزیم نصف از بقیه برنج را روی آلبالو می‌ریزیم و گوشت بره را روی آن قرار می‌دهیم و با بقیه برنج روی آن را می‌پوشانیم اصراف برنج را به شکل مخروط بالا می‌آوریم و خلال بادام را می‌شوئیم یک گوشه دیگ می‌ریزیم و روی آن را با برنج می‌پوشانیم و دیگ را روی آتش می‌گذاریم در آنرا می‌بندیم تا عرق بکند آب گوشت بره را از صافی رد می‌کنیم با ۴ تا ۵ قاشق سوپخوری روغن آبکرده و یک ملاقه شربت آلبالو مخلوط می‌نمائیم و روی سطح برنج می‌دهیم و پلو را در فر یا روی آتش دم می‌کنیم در صورت دم کردن در فر یک‌ساعت و ربع تا یک‌ساعت و نیم با حرارت ۳۰۰ درجه باید برنج دم بکشد و در صورت دم کردن روی آتش حرارت زیر باید ملایم باشد چون ته دیگ آلبالو پلو زود می‌سوزد.
در کشیدن آلبالو پلو باید دقت و سلیقه به‌کار برد یکی دو کفگیر از روی برنج را برمی‌داریم با کمی زعفران سائیده حل شده در آبجوش و یک ملاقه شربت آلبالو مخلوط می‌کنیم خلال پسته را می‌شوئیم خلال بادام را با کفگیر از دیگ خارج می‌کنیم و این دو خلال را با برنج زعفرانی مخلوط می‌نمائیم و برای روی دیس آنها را کنار می‌گذاریم قطعات گوشت بره را از دیگ خارج می‌کنیم و پلو را در دیگ مخلوط می‌کنیم و در دیس می‌کشیم قطعات گوشت را روی آن می‌چنیم مربائی که کنار گذاشته‌ایم با برنج زعفرانی مخلوط با خلال بادام و پسته را روی دیس می‌دهیم و کمی روغن داغ کرده با کره آبکرده روی دیس می‌دهیم.
در صورت رعایت مقادیر مواد اولیه این غذا برای ۶ تا ۸ نفر کافی‌ است.
طرز خیس کردن برنج به طریق زیر انجام می‌شود:
برنج را به‌دقت تمیز می‌کنیم با آب نیم گرم چند دفعه بدون اینکه زیاد چنگ بزنیم می‌شوئیم تا آب برنج کاملاً زلال شود بعد روی برنج مقداری آب گرم به حدی که دست را نسوزاند ولی گرمی آن کاملاً محسوس باشد می‌ریزیم آب باید ۴ انگشت تقریباً بالاتر از سطح برنج قرار بگیرد، بعد به نسبت هر یک کیلو برنج یک کیلو سنگ نمک را شسته در پارچه سفیدی می‌پیچیم روی برنج قرار می‌دهیم بهتر است برنج را روز یا شب قبل خیس کنیم یا لااقل سه تا چهار ساعت قبل از طبخ خیس نمائیم در صورتی‌که برای خیس کردن برنج فرصت بیشتری باشد مقدار نمک یک کیلو و در فرصت کم یک کیلونیم خواهد بود.

آمار وبلاگ

  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :