تبلیغات
آموزش آشپزی - مطالب شهریور 1388

آموزش آشپزی

سه شنبه 31 شهریور 1388

طرز تهیه باقلوای پسته و بادام

نویسنده: آموزش آشپزی   طبقه بندی: شیرینی پزی، 

پسته  :  ۲۵۰ گرم
بادام  :  ۲۵۰ گرم
خاک قند  :  ۲۵۰ گرم
هل  :  ۱ قاشق سوپخوری
زرده تخم مرغ  :  ۲ عدد
شیر هموژنیزه  :  ۱ فنجان
روغن  :  ۲ قاشق سوپخوری
آرد سفید  :  ۱۷۵ گرم
بکین پودر  :  ۰.۵ قاشق مربا خوری
آب  :  ۱.۵ فنجان
شکر  :  ۵۰۰ گرم
گلاب  :  ۰.۵ فنجان


قبل از هر کاری بادام‌ها و پسته‌های را پوست بگیرید و خوب چرخ کنید.
خمیر لواش باقلوای دو رنگ بادام و پسته را به طریق ذیل آماده می‌کنیم:
شیر، بکینگ پودر و روغن و زرده تخم مرغ را مخلوط می‌کنیم و کم کم آرد می‌ریزیم و مرتب به‌هم می‌زنیم تا مایه خمیر شده به‌دست نچسبد و زیاد هم سفت نشود، بعد خمیر را خوب مالش می‌دهیم و می‌گذاریم دو سه ساعت در کیسه نایلون بماند سپس مایه بادام، پسته و قند و هل کوبیده را مخلوط می‌کنیم، آنگاه روی میز کمی آرد می‌پاشیم (باقلوا را می‌توان در سینی و یا در جعبه کوچک نیم کیلوئی و یا یک کیلوئی تهیه کرد، البته خیلی راحت‌تر است که باقلوا را در جعبه تهیه نمائیم) در صورت تهیه در جعبه از خمیر گلوله‌ای به اندازه یک گردو بر‌می‌داریم روی میز را کمی آرد می‌پاشیم و خمیر را با نورد نازک تا حدی که ممکن است باز می‌کنیم و دقت می‌کنیم بآن فرم جعبه را بدهیم با برس مخصوص آرد روی لواش را پاک می‌نمائیم جعبه را روی لواش قرار می‌دهیم لواش را به حدی که تقریباً اطرافش نیم سانت از جعبه بزرگ‌تر شود می‌بریم و این لواش را در جعبه می‌اندازیم و به همین طریق داخل جعبه را می‌توان ۲ تا ۳ ورقه لواش انداخت‌، بعد جعبه را با مایه بادام‌، پسته و قند آماده شده پر می‌کنیم و با پشت قاشق مایه را فشار می‌دهیم تا کاملاً سفت و صاف شود کمی گلاب با دست روی بادام، پسته و قند می‌پاشیم و دو تا چهار ورق لواش به طریق فوق روی جعبه می‌اندازیم و باقلوا را با کارد به‌صورت لوزی یا چهار گوش می‌بریم، بعد ۱۵۰ گرم روغن آب کرده جرم گرفته را داغ می‌کنیم و به تناسب روی جعبه می‌دهیم و جعبه‌ها را داخل سینی فر می‌چنیم و سینی را روی پنجره اول فر به‌طرف پائین با حرارت ۳۰۰ درجه می‌گذاریم تا یک ربع الی ۲۰ دقیقه بماند، بعد سینی را روی پنجره آخر فر به‌طرف بالا می‌گذاریم تا یک ربع بماند و روی باقلوا کمی طلائی رنگ شود، سینی را بیرون می‌آوریم کمی که سرد شد روی جعبه‌ها را به تناسب از شربت آماده شده می‌ریزیم (شربت باقلوا را یک مرتبه روی باقلوا نمی‌دهیم بهتر است شربت را به دفعات روی باقلوا داد تا باقلوا زیاد خمیر نشود.
شربت باقلوا را بطریق ذیل آماده می‌کنیم:
شکر را با یک و نیم فنجان آب مخلوط می‌کنیم و روی آتش می‌گذاریم تا جوش بیاید و کمی غلیظ شود گلاب را می‌ریزیم چند جوش که زد شربت را از صافی رد می‌کنیم، در صوریتی‌که باقلوا مدتی ماند و خشک شد کمی شربت رقیق و گرم روی باقلوا می‌دهیم. در صورتیکه باقلوا را در سینی تهیه کردیم باید لواش را بزرگ به اندازه سینی باز کرده و به طریق فوق عمل نمود.
طرز پوست گرفتن بادام:
بادام را در آب سرد خیس می‌کنیم و وقتی پوست آن نرم شد پوست آن را می‌گیریم و یا در صورت نداشتن فرصت روی آن آب جوش می‌ریزیم و فوری پوست می‌کنیم. بعد بادام را در آبکش میر‌‌یزیم آب آنکه کاملاً رفت روی میز را پارچه تمیزی می‌اندازیم و بادام را روی آن پهن می‌کنیم تا خشک شود.

سه شنبه 31 شهریور 1388

طرز تهیه مارمالاد سیب

نویسنده: آموزش آشپزی   طبقه بندی: دسر، 

سیب  :  ۱۰۰۰ گرم
کره  :  ۱ قاشق سوپخوری
وانیل  :   قدری
آب  :  ۰.۵ فنجان
شکر  :  ۲ قاشق مربا خوری


پوست سیب‌ها را کنده، هسته‌ آن را گرفته، آن را به ورقه‌های نازک بریده، در قابلمه بریزید. سپس کره، شکر و وانیل به آن افزوده بگذارید بپزد در حین پختن، متصل هم بزنید تا ته نگیرد.

سه شنبه 31 شهریور 1388

طرز تهیه نخود فرنگی به طرز فرانسوی

نویسنده: آموزش آشپزی   طبقه بندی: خوراک های سبزیجات، 

کره  :  ۱۰۰ گرم
کاهو  :  ۳۵۰ گرم
پیاز ریز سفید  :  ۴ عدد
نخود  :  ۵۰۰ گرم
آب  :   قدری
نمک  :   قدری
فلفل  :   قدری
قند  :   قدری


کره را در قابلمه بریزید، همین که آب شد، نخود فرنگی را ریخته زیر آتش ملایم بپزید. پس از ۱۵ دقیقه یک گیلاس آبجوش و غز کاهو و چند دانه پیاز و نمک و فلفل و حبه قند افزوده، رویش آب ریخته پس ار نیم ساعت قدری کره به آن اضافه کنید.

سه شنبه 31 شهریور 1388

طرز تهیه پیراشکی گوشت

نویسنده: آموزش آشپزی   طبقه بندی: خوراک های گوشتی، 

گوشت چرخ کرده  :  ۲۵۰ گرم
تخم مرغ پخته  :  ۲ عدد
پیاز داغ عسلی  :  ۰.۵ فنجان
جعفری ساطوری شده  :  ۰.۵ فنجان
پاپریکا  :  ۰.۲۵ قاشق مربا خوری
فلفل  :  ۰.۲۵ قاشق مربا خوری
دارچین  :  ۰.۲۵ قاشق مربا خوری
پیاز  :  ۱ قاشق سوپخوری
سس گوجه فرنگی  :  ۲ قاشق سوپخوری
گوشت را تفت می‌دهیم
پیاز داغ عسلی را اضافه می‌کنیم کمی آب ریخته می‌گذاریم بپزد
پاپریکا، فلفل، نمک، دارچین، آبلیمو و سس گوجه فرنگی را اضافه می‌کنیم پس از پخته شدن به‌طوری که آب گوشت کاملاً بر چیده و تمام شد تخم مرغ‌های پخته را روی گوشت رنده می‌کنیم. از روی آتش برمیداریم و جعفری ساطوری را مخلوط نموده هم می‌زنیم مایه برای پیروشکی حاضر خواهد بود.خمیر پراشکی را مطابق با دستورالعمل آمده در پیراشکی آماده می‌کنیم.خمیر را به دانه‌های خیلی کوچک در می‌آوریم و آن را با دست باز می‌کنیم.مایه گوشت را وسط آن گذارده می‌پیچیم.در قابلمه گودی که عمیق باشد مقدار زیادی روغن می‌ریزیم و آنها را در روغن سرخ می‌کنیم.حرارت چراغ را کم می‌کنیم تا پیراشکی کاملاً مغز پخت شود .از روغن بیرون آورده و سر میز می‌بریم.

سه شنبه 31 شهریور 1388

طرز تهیه سالاد کلم پیچ

نویسنده: آموزش آشپزی   طبقه بندی: سالاد، 

کلم پیچ قرمز  :  ۵۰۰ گرم
زیتون سبز  :  ۵ قاشق سوپخوری
لبو  :  ۳۰۰ گرم
سرکه  :  ۳ قاشق سوپخوری
نمک  :   قدری
مغز کلم پیچ را ریز ریز خرد کرده رویش نمک بپاشید و نیم‌ساعت آن را کنار گذاشته سپس آبی که از کلم خارج گردیده پاک کرده، لبو را ریز خورد کنید.
آنگاه برگ‌های کلم را روغن زیتون و سرکه و فلفل زده آنها را در سالاد خوری بریزید و روی آن لبوهای خرد شده را ریخته سر سفره بیاورید.

سه شنبه 31 شهریور 1388

طرز تهیه سوپ سرد هندی

نویسنده: آموزش آشپزی   طبقه بندی: سوپ، 

پیاز  :  ۲ عدد
کری پاودر  :  ۱ قاشق مربا خوری
نارگیل  :   قدری
آب مرغ  :  ۵ فنجان
گوجه فرنگی  :  ۲ عدد
کره  :  ۱ قاشق سوپخوری
آرد سفید  :  ۱ قاشق سوپخوری
سیب  :  ۱ عدد
سیر  :  ۱ عدد
خامه  :  ۱ فنجان
لیمو ترش  :  ۱ عدد


پیاز را خرد کرده در کره سرخش کنید. سپس سیر و کری پاودر و آرد به آن افزوده آن را چند دقیقه بپزید.
آب گوشت مرغ را به آن اپافه کرده سیب و گوجه فرنگی و نارگیل و لیمو ترش در آن بریزید و سرش را بپوشانید روی آتش ملایم بپزید. سپس آن را صاف کرده بگذارید سرد بشود. قدری خامه شیرین هم رویش بریزید.

سه شنبه 31 شهریور 1388

طرز تهیه نوشیدنی آناناس و نارگیل

نویسنده: آموزش آشپزی   طبقه بندی: نوشیدنی ها، 

● مواد لازم
▪ آناناس پوست کنده ۱/۲ عدد ( یا یک قوطی کنسرو آناناس )
▪ شیر نارگیل ۲ تا ۴ قاشق غذاخوری
▪ موز ۱ عدد
▪ پودر بادام ۱ قاشق غذاخوری
▪ یخ به میزان دلخواه
● طرز تهیه :
آناناس را داخل مخلوط کن بریزید و پوره کنید .
سپس بقیه مواد را به آن اضافه کنید و آنها را نیز پوره کنید . مایه آماده شده را داخل لیوان بریزید و سرو کنید .
▪ نکته : برای تهیه پودر بادام ، بادام ها را در آب جوش بریزید و پوست آنها را بگیرید . سپس آنها را داخل آسیاب یا مخلوط کن پودر کنید .
شیر نارگیل به صورت کنسرو در بازار یافت می شود . همین طور می توان به صورت شیر خشک آن را با آب مخلوط کرد.

سه شنبه 31 شهریور 1388

طرز تهیه میگو سوخاری(بوشهری)

نویسنده: آموزش آشپزی   طبقه بندی: خوراک های دریایی، 

● مواد لازم:
▪ میگو=۵۰۰گرم
▪ تخم مرغ= ۳عدد
▪ آردسوخاری= به میزان لازم
▪ بکینگ پودر یا جوش شیرین=یک قاشق چایخوری
▪ زعفران= به مقدار کمی
▪ نمک= به میزان لازم
● طرز تهیه:
مواد بالا را به غیر از آرد سوخاری با هم مخلوط کرده وسپس میگو رادر آن ریخته وبعد از آن در آرد سوخاری می غلطانیم دوبار این عمل را تکرار می کنیم و سپس در روغن فراوان سرخ می کنیم

سه شنبه 31 شهریور 1388

طرز تهیه کمپوت هلو با مایکروفر

نویسنده: آموزش آشپزی   طبقه بندی: آشپزی با مایکروفر، 

هلو  :  ۵۰۰ گرم
شکر  :  ۱۰۰ گرم
آب  :  ۰.۴ لیتر


هلوها را شسته پوست آنها را گرفته و پس از جداسازی هسته، به چهار یا شش قسمت تقسیم کرده و آنها را داخل یک ظرف گود مناسب ریخته و آب به آن اضافه کرده و به مدت ۵-۴ دقیقه با قدرت ۱۰۰% با درب داخل مایکروفر قرار دهید.
سپس شکر را به ظرف اضافه کرده آن را هم زده و مجدداً به مدت ۶-۴ دقیقه با قدرت ۱۰۰% داخل مایکروفر قرار دهید (در این فاصله آن را یک‌بار هم بزنید) .

سه شنبه 31 شهریور 1388

طرز تهیه املت اسفناج با سبزیجات سرخ شده

نویسنده: آموزش آشپزی   طبقه بندی: املت، 

● مواد لازم:
۴ عدد تخم مرغ، نصف پیمانه اسفناج ریز خرد شده، روغن مایع، یك عدد پیاز متوسط، یك حبه سیر، كوبیده، یك عدد فلفل دلمه ای قرمز، خلال شده، ۱۰۰ گرم لوبیا سبز، پخته، دو تا سه برگ كاهوی چینی، یك پیمانه جوانه ماش، یك قاشق سوپخوری سس گوجه فرنگی (كچاپ)، نمك و فلفل به اندازه كافی.
زرده و سفیده تخم مرغ ها را جدا كنید. زرده ها را بزنید و سپس اسفناج را به آن اضافه كنید. سفیده تخم مرغ ها را جداگانه با همزن برقی بزنید تا سفت و سفید شوند. نمك و فلفل را به زرده و اسفناج اضافه كنید و سپس سفیده را افزوده و مخلوط كنید. یك تابه نچسب به قطر ۲۴سانتی متر در نظر بگیرید و كف آن را كمی چرب كرده روی حرارت اجاق گاز قرار دهید تا داغ شود. نیمی از مخلوط بالا را در آن بریزید و در تابه را بسته و بگذارید با حرارت ملایم املت بسته و آماده شود. كمی روغن در تابه ای نچسب بریزید و سیر و پیاز را اضافه كرده، تفت دهید تا پیاز نرم شود. باقیمانده سبزیجات را افزوده كمی نمك و فلفل بزنید و تفت دهید تا كمی پخته و نرم شوند. بعد از بسته شدن و پختن املت نیمی از مواد و سبزیجات سرخ شده را در میان آن بریزید و نیمی از املت را روی نیمه دیگر برگردانید به طوری كه سبزیجات در وسط املت تا شده قرار گیرند. املت را از تابه خارج كرده در بشقاب قرار دهید. با نیمه دیگر مواد همین مراحل را تكرار كنید.

آمار وبلاگ

  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :