تبلیغات
آموزش آشپزی - مطالب مهر 1388

آموزش آشپزی

جمعه 1 آبان 1388

طرز تهیه سالاد آندیو

نویسنده: آموزش آشپزی   طبقه بندی: سالاد، 

کاهوی اندیو  :  ۰.۵ کیلو
سس فرانسه  :  ۶ قاشق سوپخوری


اندیو نوعی کاهو است که خیلی کوچک و سفید رنگ و تلخ مزه می‌باشد و جرو سالادهای متداول در تمام دنیا به حساب می‌رود
طرز درست کردن آن چنین است می‌توان مانند کاهو از درازا نصف کرد یا یا آن را پر پر کرد.
سپس با سس فرانسه به سر سفره می‌بریم

پنجشنبه 30 مهر 1388

طرز تهیه سوپ بر کشایر

نویسنده: آموزش آشپزی   طبقه بندی: سوپ، 

پیاز  :   ۱ عدد
آرد سفید  :   ۱ قاشق سوپخوری
کره  :   ۱ قاشق سوپخوری
فلفل  :   ۱ عدد
برگ دهمست  :   ۱ عدد
رب گوجه فرنگی  :   ۲ قاشق سوپخوری
نمک  :   ۱ قاشق مربا خوری
فلفل سفید  :  ۰.۴ قاشق مربا خوری
آب  :   ۲ فنجان
شکر  :   ۲ قاشق سوپخوری
خامه  :   ۰.۵ فنجان
ذرت زرد آب پز  :   ۱ فنجان
کلم پیچ قرمز  :   ۴ عدد


پیاز و کره را مدت پنج دقیقه پخته و آن را دائم هم بزنید . برگ دهمست ، فلفل دانه و آرد را به آن مخلوط کرده مدت دو دقیقه بپزید.
سس رب گوجه فرنگی و نمک و فلفل و آبجوش را در آن ریخته باز مدت بیست دقیقه هم بزنید.
ذرت را اضافه کرده ده دقیقه دیگر بپزید و آن را از پوره صافکنی بگذارانید.
قبل از کشیدن، زرده تخم مرغ و خامه را مختصری زده و رویش بریزید.

پنجشنبه 23 مهر 1388

چطور قهوه ترک دم کنیم؟

نویسنده: آموزش آشپزی   طبقه بندی: نوشیدنی ها، 

قهوه ترک به نام‌هایی چون قهوه یونانی و ارمنستانی هم شناخته می‌شود و نوشیدن آن در مناطق خاورمیانه، شمال آْفریقا، ارمنستان، سومالی و کشورهای حوزه بالکان رایج است.
می‌گویند روش تهیه این قهوه در دمشق ابداع شد و در زمان امپراتوری عثمانی گسترش یافت. فرهنگ خوردن قهوه در کشورهای حوزه بالکان بسیار رایج است؛ به ویژه خوردن قهوه‌هایی که با روش‌های ویژه تولید می‌شوند.
این روزها قهوه ترک هنوز هم به عنوان یک نوشیدنی سنتی در کشورهایی چون یونان، مصر و رستوران‌های ترکی در سراسر جهان رواج دارد.
در شبه جزیره عربستان هم سنتی خاص برای قهوه وجود دارد. نخستین بار درخت قهوه در ۱۱۰۰ پس از میلاد به این منطقه آورده شد و پس از آن نوشیدن آن در میان اعراب گسترش یافت.
در سال ۱۴۷۵ نخستین قهوه‌خانه در پایتخت امپراتوری بیزانس راه‌اندازی شد که در آن قهوه ترک سرو می‌شد. بر اساس روایات، صاحب این قهوه‌خانه اهل یونان بود. پس از آن یک قهوه‌خانه در استانبول احداث شد.
حدود سال ۱۶۰۰ میلادی بود که قهوه به اروپای مرکزی راه یافت و در سال ۱۶۰۷ در بندر ونیز به دنیای جدید معرفی شد. چندی نگذشت که قهوه به محبوب‌ترین نوشیدنی دنیا تبدیل شد که تا امروز هم این روند ادامه دارد.
امروزه در هر سال بیش از ۴۰۰ میلیارد فنجان قهوه در جهان مصرف می‌شود و بزرگترین تولیدکننده قهوه در جهان برزیل است.
● قهوه و قهوه ترک
در ترکیه تا سال ۱۹۸۰ به قهوه ترک همان قهوه می‌گفتند. در این سال بود که قهوه‌هایی که به روش‌های اروپایی حاضر می‌شدند وارد این کشور شدند و از آن زمان به بعد واژه "ترک" پس از قهوه برای نشان دادن قهوه سنتی به کار برده شد.
برای درست کردن قهوه ترک به روش سنتی آن، مواد خاصی لازم است. ترک‌ها قهوه را در فنجان‌های دسته‌دار نمی‌نوشیدند. آنها از فنجان‌های کوچک بی‌دسته استفاده می‌کردند و فنجان را در ظرفی مسی با دسته چوبی قرار می‌دادند.
برای قهوه ترک به یک ظرف کوچک قهوه‌جوش، اجاق و یک قاشق چای‌خوری هم نیاز دارید. اجزای تشکیل دهنده قهوه شما هم قهوه، آب سرد و شکر (در صورت علاقه) است.
از قاشق برای اندازه‌گیری قهوه و شکر استفاده می‌کنند. قاشق‌های چایخوری که ترک‌ها از آن استفاده می‌کنند معمولا یک سانتی‌متر طول و نیم سانتی‌متر عرض دارند.
● روش کار: راز یک قهوه خوشمزه در پخت آن بر حرارت ملایم است. می‌گویند قهوه نباید زودتر از پنج دقیقه حاضر شود. برای قهوه ترک، مانند همه انواع دیگر قهوه‌ها باید از پودر دانه‌های قهوه تازه برشته شده استفاده کنید. قهوه‌ای که زیاد برشته شده باشد، ترجیح دارد اما حتی آنهایی که به طور متوسط هم برشته شده‌اند عطر و بوی خوبی می‌دهند.
برای آسیاب کردن دانه‌های قهوه می‌توانید از آسیب‌های قدیمی یا امروزی استفاده کنید. فرقی ندارد؛ مهم این است که در پایان پودر قهوه‌ای یکدست داشته باشید. دانه‌های قهوه ترک باید خیلی خوب آرد شوند و پودر کاملا ریز و یکدستی داشته باشند. پودر قهوه‌ای که برای طبخ قهوه ترک به کار می‌رود، معمولا بهترین نوع پودر قهوه است.
برای گرفتن نتیجه بهتر، باید از آب سرد استفاده کنید. اگر هم می‌خواهید شکر در آن بریزید، از شکرهایی استفاده کنید که به راحتی در آب حل می‌شوند.
میزان آب مورد نیاز را هم می‌توانید با یک فنجان اندازه بگیرید. معمولا ابتدا آب را داخل ظرف قهوه‌جوش می‌ریزند و بعد قهوه و شکر را به آن اضافه می‌کنند.
برای هر فنجان قهوه، یک تا دو قاشق قهوه لازم است. در ترکیه، برای میزان شیرینی قهوه چهار درجه دارند. به قهوه بدون شکر می‌گویند: ساده. قهوه‌ای که یک نصفه قاشق چایخوری شکر داشته باشد «شکرلی» است. قهوه‌ای که یک قاشق شکر دارد: «ارتا شکرلی» و قهوه‌ای با شکر زیاد «چوخ شکرلی».
قهوه را تا زمانی که شکر حل شود،‌ هم بزنید. بعد از این مرحله، قاشق را از قهوه‌جوش بیرون بیاورید و قهوه‌جوش را روی اجاق بگذارید. در مدتی که قهوه روی حرارت قرار دارد اصلا آن را هم نزنید زیرا باعث می‌شود کف قهوه از بین برود. زمانی که قهوه شروع به جوشیدن کرد، ظرف را از روی اجاق بردارید و قهوه را در ظرف بریزید.
قهوه ترکی که درست آماده شده باشد، یک لایه نازک از کف روی خود دارد. چنین کفی تنها زمانی به دست می‌آید که آب استفاده شده سرد باشد و قهوه با حرارت اندک به جوش بیاید.
می‌توانید ۲۰ ثانیه پس از جوش آمدن قهوه صبر کنید سپس قهوه را از روی چراغ بردارید. اما به این ترتیب قهوه یکدست و خوش طعمی دارید که کفی روی آن نیست.
برای اینکه هم قهوه یکدست را داشته باشید و هم کف روی آن را، می‌توانید زمانی که کف تشکیل شد آن را در فنجان بریزید و بگذارید باقی قهوه بیشتر بجوشد.
البته روش‌های دیگری هم برای تهیه قهوه ترک وجود دارد. مثلا در برخی از مدارس آشپزی، می‌گویند ابتدا آب را داغ کنید، بعد شکر را به آن اضافه کنید و بگذارید خوب حل شود. محصول این کار شربتی است که دمای جوش بالاتری نسبت به آب دارد. آنگاه قهوه و هل را به آن اضافه کنید و بگذارید که مخلوط به قل‌قل بیفتد.
وقتی مایع به جوش آمد، پیش از آنکه آن را در فنجان بریزید، یک بار آن را از روی حرارت بردارید و دوباره پس از چند لحظه روی حرارت قرار دهید. (برخی تا سه بار این حرکت را انجام می‌دهند) دوباره بگذارید جوش بیاید. با این کار قهوه خوش عطرتری خواهید داشت.
● آداب نوشیدن
معمولا قهوه ترک را خیلی به آرامی می‌نوشند. در کنار آن یک لیوان آب سرد هم سرو می‌شود. آب را پیش از قهوه می‌نوشند تا دهان تازه باشد و طعم قهوه را بهتر درک کنند. بعضی‌ها هم پیش از خوردن قهوه (به ویژه بعد از غذا) یک لیوان عرق نعنا می‌نوشند.

چهارشنبه 22 مهر 1388

طرز تهیه خورش میگو ساده

نویسنده: آموزش آشپزی   طبقه بندی: خوراک های دریایی، خورش و غیره، 

● مواد لازم:
▪ میگو ۱ کیلوگرم
▪ سیب زمینی ۱کیلوگرم
▪ گوجه فرنگی ۲۵۰گرم(رب گوجه ۳قاشق غذاخوری)
▪ نمک به مقدار لازم
▪ فلفل و زرد چوبه به اندازه لازم
▪ ادویه به اندازه لازم
▪ روغن به اندازه لازم
▪ پیاز ۱۵۰گرم
▪ آب لیمو ۲ قاشق غذاخوری
● طرز تهیه:
میگوها را پوست کنده روده پشتی آن را خارج می کنیم. پس از شستن صبر می کنیم تا آب آن گرفته شود .
پیاز را خرد و آن را تا حد طلایی رنگ سرخ می کنیم.ابتدا زردچوبه و سپس میگو ها را به آن اضافه و حدود ۲ دقیقه آن را تفت می دهیم. بعد بقیه مواد را به آن می افزاییم و می گذاریم ۱۰ دقیقه بجوشد سپس سیب زمینی سرخ شده را روی آن می ریزیم

سه شنبه 21 مهر 1388

طرز تهیه سس سفید با مایکروفر

نویسنده: آموزش آشپزی   طبقه بندی: آشپزی با مایکروفر، 

کره  :  ۲۵ گرم
آرد سفید  :  ۲۵ گرم
شیر هموژنیزه  :  ۲۵۰ گرم
فلفل  :   قدری
نمک  :   قدری


کره را در یک کاسه ریخته و به مدت ۳۰ ثانیه با قدرت ۱۰۰% در مایکروفر قرار دهید. آرد را به‌تدریج به شیر اضافه کنید و نمک و فلفل نیز به مقدار کافی داخل آن بریزید و مرتباً هم بزنید تا آرد کاملاً در شیر حل شود. مایه را به کره اضافه کنید و به مدت ۲ دقیقه در مایکروفر با همان قدرت قرار دهید و هر نیم دقیقه یک‌بار آن را هم بزنید. سس آماده مصرف می‌باشد.

دوشنبه 20 مهر 1388

طرز تهیه املت سبزی

نویسنده: آموزش آشپزی   طبقه بندی: املت، 

تخم مرغ  :  ۹ عدد
شیر هموژنیزه  :  ۹ قاشق سوپخوری
روغن  :  ۶ قاشق سوپخوری
سبزی  :  ۱۰۰ گرم
فلفل  :   قدری
نمک  :   قدری
سه عدد از تخم مرغ‌ها را در ظرفی می‌شکنیم و خوب می‌زنیم و کمی نمک و فلفل بر آن می‌پاشیم‌، بعد یک قاشق از سبزی را با تخم مرغ و شیر مخلوط می‌کنیم و دو قاشق از روغن را در تابه می‌ریزیم.
بعد تابه مناسبی را که لبه آن تقریباً به ارتقاع ۲.۵ سانتی‌متر باشد روی آتش می‌گذاریم و سه قاشق روغن را در تابه می‌ریزیم و می‌گذاریم تا روغن کاملاً داغ شود، بعد مایه تخم مرغ و شیر را در تابه می‌ریزیم به‌طوری که سطح تابه پوشیده شود. یک لحظه در تابه را می‌گذاریم تا املت بسته شود، بعد املت را با یک چنگال و یک کفگیر به‌دقت لوله می‌کنیم.
با بقیه تخم مرغ‌ها به همین طریق دو قطعه املت دیگر تهیه و آماده می‌کنیم.

یکشنبه 19 مهر 1388

طرز تهیه ترشی گل کلم ۱

نویسنده: آموزش آشپزی   طبقه بندی: ترشی ها، 

گل کلم  :  ۲۰۰۰ گرم
نعناع  :  ۱۰۰۰ گرم
سیر  :  ۵۰۰ گرم
سرکه  :  ۱ لیتر
نمک  :   قدری

نعناع را به‌دقت تمیز می‌کنیم و می‌شوئیم و خشک می‌کنیم. بعد سیر را پوست می‌کنیم و با نعناع از چرخ رد می‌کنیم، سپس شیشه مناسبی را انتخاب می‌نمائیم و یکی دو ردیف گل کلم و مقداری سیر و نعناع چرخ کرده و کمی نمک روی آن می‌ریزیم و باز مقداری گل کلم و بعد نعناع و سیر کمی نمک می‌ریزیم و به‌همین ترتیب شیشه را پر می‌کنیم و بعد روی مواد مزبور را سرکه می‌ریزیم به‌طوری که روی گل کلم‌ها را سرکه بگیرد و شیشه از سرکه پر شود، ترشی بعد از ۶ ماه قابل مصرف است ولی زمان بیشتر مرغوبیت بالا تر خواهد داشت.

شنبه 18 مهر 1388

طرز تهیه کمپوت گیلاس

نویسنده: آموزش آشپزی   طبقه بندی: کمپوت ها، 

گیلاس شرین  :  ۵۰۰ گرم
شکر  :  ۵ قاشق سوپخوری
آرد ذرت  :  ۰.۵ قاشق سوپخوری
آب  :  ۱ فنجان
گیلاس‌ها را پاک کرده و شسته شربت را فراهم نموده گیلاس‌ها را در آن بریزید و مدت ده دقیقه روی آتش ملایم بجوشانید. سپس گیلاس‌ها را در ظرف بلور ریخته آرد ذرت را با شربت قند مخلوط نموده، آن را روی گیلاس‌ها بریزید.

دوشنبه 13 مهر 1388

طرز تهیه مربای گیلاس

نویسنده: آموزش آشپزی   طبقه بندی: مربا و شربت، 

گیلاس ترش : ۳۰۰۰ گرم
شکر : ۳۰۰۰ گرم
وانیل : ۲.۳۵ گرم
سفیده تخم مرغ : ۱ عدد
گیلاس درشت و سالم را به‌دقت با سنجاق دو شاخه هسته‌اش را بیرون بیاورید که له نشود بعد چرک شکر را گرفته آن را صاف نموده روی آتش بارش کنید. سپس گیلاس‌ها را در آن ریخته روی آتش ملایم بپزید تا شکر در گیلاس‌ها نفوذ کند. آنگاه به آن قدری وانیل بزنید، دو جوش که زد بردارید و در ظرف مربا بریزید.

دوشنبه 13 مهر 1388

طرز تهیه کباب چوبی یونانی

نویسنده: آموزش آشپزی   طبقه بندی: کباب، 

مواد لازم:
فیلهٔ گوساله ۱ کیلو
روغن زیتون یک دوم فنجان
پودر آویشن ۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل به مقدار لازم
فلفل قرمز کمی
فلفل دلمه‌ای ۳ عدد
گوجه‌فرنگی ۳ عدد
پیاز متوسط ۴ عدد
● طرز تهیه:
گوشت را به‌صورت مربع‌های ۳ سانتی‌‌متری خرد می‌کنیم و به آن روغن زیتون، پودر آویشن، نمک و فلفل اضافه می‌کنیم و برای ۳ تا ۴ ساعت می‌گذاریم در یک ظرف در بسته بماند. بعد گوجه‌فرنگی‌ها، فلفل و پیازها را هم به ‌همان اندازه گوشت‌ها خرد می‌کنیم.
گوشت‌ها را یکی در میان با یک نوع از سبزی‌های بالا به سیخ‌های کوچک چربی می‌کشیم‌. این کباب‌ها را می‌توانیم به همین صورت در تابه سرخ کنیم و یا روی کباب‌پز طبخ کنیم که نوع دوم بهتر خواهد بود.

آمار وبلاگ

  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :