تبلیغات
آموزش آشپزی - مطالب دی 1389

آموزش آشپزی

پنجشنبه 30 دی 1389

طرز تهیه کوکوی ماهی

نویسنده: آموزش آشپزی   طبقه بندی: دلمه و کوفته و کوکو، 

● مواد لازم برای ۴ نفر:
ـ ۳۵۰ گرم سیب زمینی
ـ ۳۰۰ گرم فیله هر نوع ماهی دلخواه
ـ ۴ عدد پیازچه (خرد شود)
ـ یک قاشق چای خوری زنجبیل خردشده
ـ ۲ قاشق سوپ خوری گشنیز خردشده
ـ ۲ قاشق چای خوری آب لیموترش
ـ ۴ قاشق سوپ خوری روغن مایع مخصوص
سرخ کردن
ـ نمک و فلفل به میزان لازم
ـ چند عدد لیموترش تازه و چند برگ گشنیز تازه برای تزئین
نکته: اگر فیله ماهی در دسترس ندارید، ماهی شیر را انتخاب کنید. این ماهی تیغ ریز ندارد و استفاده از آن برای درست کردن کوکو مناسب است.
● طرز تهیه:
۱) سیب زمینی ها را به مدت ۱۵ دقیقه در محلول آب و نمک بپزید؛ سپس از آب بیرون آورده و چند دقیقه کنار بگذارید تا سرد شود.
۲) فیله ماهی را با چاقوی تیز به صورت ریز خرد کنید و در کاسه بلوری بریزید؛ بعد پیازچه، گشنیز و زنجبیل را به همراه آب لیموترش تازه به آن اضافه کرده و با نمک و فلفل مزه دار کنید.
۳) وقتی سیب زمینی های آب پزشده سرد شدند، پوست آنها را بگیرید و رنده کنید. پس از آن به مخلوط ماهی بیفزایید و خوب هم بزنید.
۴) روغن را در تابه ای بریزید و روی شعله اجاق گاز بگذارید تا داغ شود. حالا مقداری از مخلوط را با دست برداشته و ابتدا در کف دست به صورت گلوله ای درآورید، سپس گلوله را فشار داده و آن را تبدیل به دایره کوچکی با قطر تقریبا ۳ سانتی متر کنید و بعد در روغن داغ قرار دهید تا سرخ شود. این کار را تا پایان یافتن مواد انجام دهید. پس از آنکه یک روی کوکوها سرخ شد، آنها را برگردانید تا طرف دیگر نیز طلایی متمایل به قهوه ای شود. در پایان کوکوها را در ظرفی چیده و با تعدادی برگ گشنیز و برش های لیموترش تزئین کنید.
▪ توجه: حرارت اجاق گاز را آن قدر زیاد نکنید که تنها روی کوکو سرخ شده و مغز آن خام بماند. این کوکو باید روی حرارت متوسط سرخ شود.

چهارشنبه 29 دی 1389

طرز تهیه کوکوی بادمجان کبابی

نویسنده: آموزش آشپزی   طبقه بندی: دلمه و کوفته و کوکو، 

● مواد لازم:
▪ بادمجان قلمی: یک کیلو
▪ پودر زیره: یک قاشق چایخوری
▪ پودر تخم گشنیز: یک دوم قاشق چایخوری
▪ تخم مرغ: ۴ تا ۵ عدد
▪ سیر: ۲ حبه
▪ آرد سیب زمینی: یک قاشق غذاخوری
▪ زعفران دم کرده: به میزان دلخواه
▪ نمک و فلفل: به میزان لازم
▪ روغن برای سرخ کردن: به میزان دلخواه.
● طرز تهیه:
بادمجان ها را کباب کرده، پوست آنها را جدا می کنیم و با آب سرد می شوییم. این بادمجان ها را در آبکش ریخته و برای اینکه تلخی آن گرفته شود، روی بادمجان ها کمی نمک می ریزیم و می گذاریم تا نیم ساعت بماند. بعد از گذشت این مدت بادمجان ها را آبکشی و با گوشتکوب یا مخلوط کن پوره می کنیم و آنها را کنار می گذاریم. در ظرفی دیگر تخم مرغ ها را با نمک، فلفل و سیر رنده شده خوب مخلوط می کنیم، پودر تخم گشنیز، زعفران دم کرده و آرد سیب زمینی را با تخم مرغ و بادمجان پوره شده خوب هم می زنیم. در تابه ای روغن می ریزیم و وقتی روغن گرم شد، مایه را درون آن ریخته و در ظرف را می بندیم. وقتی یک طرف کوکو سرخ شد، آن را برگردانده و طرف دیگر را بدون درپوش سرخ می کنیم.

سه شنبه 28 دی 1389

طرز تهیه کوکوی کدو سبز

نویسنده: آموزش آشپزی   طبقه بندی: دلمه و کوفته و کوکو، 

● مواد لازم :
▪ کدو سبز :: متوسط ۶ عدد
▪ تخم مرغ :: ۴ عدد
▪ زعفران حل شده :: یک قاشق غذاخوری
▪ آرد :: یک قاشق مربا خوری
▪ شیر :: دو قاشق غذاخوری
▪ نمک و فلفل :: به مقدار کافی
● طرز تهیه :
کدوها را پس از شستن و بدون پوست گرفتن ، به قطر یک سانتیمتر حلقه حلقه کنید . و روی آنها کمی نمک بپاشید . سپس کدوها را در مقداری روغن تفت دهید .
در یک ظرف گود ، آرد و شیر را مخلوط کرده و تخم مرغ ها را به آن اضافه کنید . مخلوط حاصل را با چنگال ، خوب به هم بزنید . سپس کدوهای سرخ شده را به همراه مقداری نمک و فلفل و زعفران به مخلوط فوق اضافه کنید . پس از داغ شدن روغن در ماهیتابه ، مایع کوکو را در آن ریخته و سطح آن را صاف کنید .
در ماهیتابه را گذاشته تا کوکو خودش را بگیرد و سرخ شود . بعد از آن ، کوکو را با کفگیر پشت و رو کرده و می گذارید تا طرف دیگرش هم سرخ شود ، سپس کوکو ، آماده خوردن است .
● نکات تغذیه ای :
کوکوی کدو سبز ، غذایی مغذی و لذیذ است و برای گیاه خواران و جوانان مناسب است.
کدو سبز سرشار از ویتامین A است . ویتامین A در بینایی ، رشد و نمو بدن و سیستم ایمنی بدن مؤثر است و باعث مصونیت در برابر بیماری های عفونی می شود .
کل انرژی غذا ، ۴۷۴ کالری است که اگر توسط ۴ نفر همراه با نان یا بدون نان ، میل شود ، سهم هر فرد از انرژی غذا ، ۵/۱۱۸ خواهد بود .

دوشنبه 27 دی 1389

طرز تهیه کوکوی گل کلم

نویسنده: آموزش آشپزی   طبقه بندی: دلمه و کوفته و کوکو، 

● مـواد لازم :
▪ گل کلم متوسط :: یک عدد
▪ تخم مرغ :: ۶ عدد
▪ پیاز سرخ کرده :: ۲ تا ۳ قاشق سوپخوری
▪ روغن :: ۱۰۰ گرم
▪ زعفران سائیده :: یک قاشق چای خوری
▪ جوش شیرین :: یک قاشق مرباخوری
▪ نمک و فلفل :: به مقدار کافی
● طـرز تهیه :
ظرفی را آب کرده کمی نمک می ریزیم و می گذاریم آب جوش بیاید گلهای گل کلم را از هم جدا می کنیم و می شوئیم تا آب آن برود و بعد آنرا با چنگال کمی نرم می کنیم تخم مرغها را درظرفی می شکنیم و کمی نمک و فلفل به آن می زنیم و آنرا خوب مخلوط می کنیم زعفران را در کمی آب جوش حل می کنیم و داخل تخم مرغ می ریزیم جوش شیرین را در یک قاشق آب سرد حل نموده با تخم مرغ مخلوط می کنیم پیاز و گل کلم را که کاملا سرد شده به مایه تخم مرغ اضافه کرده تمام مواد را خوب مخوط می کنیم بعد روغن را در تابه یا ظرف نسوز گردی می ریزیم میگذاریم داغ شود مایه را در روغن ریخته کوکو را کف فر قرار داده حرارت را سیصد و پنجاه درجه می نمائیم سه ربع ساعت می گذاریم در فر بماند تا زیر کوکو کاملا برشته و زرین شود بعد ظرف را روی آخرین پنجره بطرف بالا قرار می دهیم یک ربع تا بیست دقیقه دیگر می گذاریم بماند تا روی آن نیز زرین شود ظرف را از فر خارج کرده بهر فرم و شکل که بخواهیم آنرا می بریم و در دیس می چینیم (باید قسمت زیر کوکو که برشته تر است بطرف رو قرار بگیرد) در صورتی که کوکو را روی آتش تهیه کنیم مایه را در تابه آماده کرده حرارت زیر آنرا ملایم می کنیم و در آنرا بسته روی آن کمی آتش می ریزیم تا زیر و روی کوکو برشته و طلائی شود بعد آنرا می بریم اگر روی آن کاملا سرخ نشده باشد قطعات بریده شده را بر می گردانیم تا این قسمت نیز برشته شود . بدون ریختن آتش روی در کوکو با حرارت ملایم نیز می توان کوکو را تهیه کرد .

معمولا وقتی در غذایی از پاستا استفاده می شود، به این معناست که آن غذا به کشور ایتالیا تعلق دارد
البته این روزها در کشورهای دیگر نیز از انواع و اقسام پاستاها در پخت غذاهای گوناگون استفاده می کنند. ولی این بار غذای پیشنهادی ما واقعا ایتالیایی است و از تالیاتلی یا همان پاستای نواری به همراه کوفته ریزه خوراکی خوشمزه تهیه می شود که دستور پخت آن در زیر آمده است.
● مواد لازم برای ۴ نفر:
▪ ۴۵۰ گرم گوشت چرخ کرده
▪ یک عدد پیاز بزرگ
▪ یک حبه سیر (له شده یا رنده شده)
▪۵۰ گرم یا یک پیمانه جعفری تازه (خردشده)
▪ یک عدد تخم مرغ (سفیده و زرده آن با هم مخلوط شود)
▪ ۲ قاشق سوپ خوری روغن زیتون
▪ ۶۰ میلی لیتر یا ۴ قاشق سوپ خوری پنیر پارمسان رنده شده
▪ ۲ پیمانه تالیاتلی یا هر نوع پاستای دیگر آبکش شده
▪ یک پیمانه خمیر تازه داخل نان فانتزی
▪ نمک و فلفل به مقدار لازم
● توضیح: پاستا به خمیر سفتی گفته می شود که در فرم های مختلف در انواع و اقسام غذاها به خصوص از نوع ایتالیایی مورد استفاده قرار می گیرد؛ در ضمن این خمیر با توجه به شکل و فرم آن به زبان ایتالیایی نامگذاری شده است. به عنوان مثال خمیر نواری را تالیاتلی (tagliatelle) می نامند.
● مواد لازم برای سس:
▪ یک عدد پیاز (ریز خرد شود)
▪ ۴۰۰ گرم گوجه فرنگی (ریز خرد شود)
▪ ۵ قاشق سوپ خوری رب گوجه فرنگی
▪ یک قاشق چای خوری پودر آویشن یا پودر ارگانو
▪ ۲ عدد فلفل سبز (ترجیحا تند باشد)
▪ نمک و فلفل به مقدار لازم
● طرز تهیه:
گوشت چرخ کرده، سیر، پیاز، جعفری خرد شده، خمیر نان و نمک و فلفل را با هم مخلوط کرده و با دست خوب ورز دهید. سپس تخم مرغ زده شده را به آن اضافه کرده و دوباره مخلوط کنید.
با این میزان مواد، ۲۰ عدد کوفته ریزه آماده می شود. پس از اینکه مخلوط گوشتی را به صورت کوفته درآوردید، روغن زیتون را داخل تابه ای ریخته و روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا کمی داغ شود، سپس کوفته ریزه ها را در روغن تفت داده و بپزید. کوفته ها را حین سرخ شدن، مرتب هم بزنید تا همه جای آنها کاملا سرخ شود و بعد آنها را به ظرف مخصوص فر منتقل کنید.
برای آماده کردن سس کافی است همه مواد مورد نیاز برای آن را با هم مخلوط کرده و روی کوفته ریزه ها بریزید. در ظرف را بگذارید و آن را داخل فر قرار دهید. فر را روی ۲۰۰ درجه سانتی گراد یا ۴۰۰ درجه فارنهایت یا شماره۶ قرار دهید. مدت زمان لازم برای پخت این خوراک یک ساعت است. پس از پایان پخت، پنیر را روی خوراک بریزید و همراه پاستای آبکش شده سرو کنید.
▪ نکته: پس از گذشت نیم ساعت از پخت خوراک، یک بار مواد را هم بزنید.

شنبه 25 دی 1389

طرز تهیه ناگت مرغ

نویسنده: آموزش آشپزی   طبقه بندی: دلمه و کوفته و کوکو، 

● مواد لازم
▪ مرغ بدون استخوان ۴۰۰ گرم
▪ پنیر موتزارلا ۱۵۰ گرم
▪ پیاز متوسط ۱ عدد
▪ پودر سیر ۱ قاشق چایخوری – ▪ قرص مرغ ۱ عدد
▪ پودر نان ۱ پیمانه
▪ روغن برای سرخ کردن مقداری
● چگونگی تهیه
مرغ ، پنیر ، پیاز ، پودر سیر و قرص مرغ را در دستگاه غذاساز می ریزیم سپس به صورت خمیر که در آمد از مواد مقداری برداشته در دست به آن فرم می دهیم و بعد در پودر نان می غلتانیم و بعد در روغن سرخ می کنیم .

● مواد لازم:
▪ برنج: ۲ پیمانه؛
▪ گوشت چرخ کرده: ۲۰۰ گرم؛
▪ تخم مرغ: ۱ عدد؛
▪ آب: به میزان لازم؛
▪ پیاز متوسط: ۱ عدد؛
▪ نعناع خشک: ۱ قاشق غذاخوری؛
▪ سرکه: به مقدار کافی؛
▪ شکر: ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری؛
▪ نمک و زردچوبه: به میزان لازم؛
▪ روغن مایع: به میزان لازم؛
● طرز تهیه:
برنج را با کمی آب نیم پز کرده و سپس پیاز رنده شده را همراه گوشت به برنج اضافه می کنیم. تخم مرغ، نعناع، نمک و زردچوبه را نیز به گوشت و برنج اضافه کرده و با دست خوب ورز می دهیم تا چسبندگی پیدا کند.
از مواد به اندازۀ یک نارنگی کوچک برداشته و در دست به شکل کتلت درست می کنیم؛ ولی کتلت بزرگ و قطور. سپس آن ها را فقط در یک ردیف کف قابلمۀ مورد نظر چیده و روی آن ها شکر، سرکه، آب و کمی روغن می ریزیم و با حرارت کم به مدت ۴۵ دقیقه تا یک ساعت می پزیم.

پنجشنبه 23 دی 1389

طرز تهیه آبگوشت با آب انار

نویسنده: آموزش آشپزی   طبقه بندی: آبگوشت و آش، 

● مواد لازم ( برای ۵ یا ۶ نفر)
گوشت سردست نیم كیلو
پیاز متوسط دو عدد
نخود و لوبیا سفید یك فنجان
فلفل سبز ریزچند عدد
سیب زمینی استانبولی ۲۵۰ گرم
آب انار۱ لیوان
رب گوجه فرنگی یك قاشق سوپخوری
نمك و فلفل وزردچوبه به میزان كافی
● طرز تهیه:
گوشت را پس از پاك كردن و شستن، چند تكه كرده و با پیاز خرد شده و روغن كمی تفت دهید. نخود و لوبیا را از قبل خیس كنید. بعد از خیس خوردن، آنها را با زردچوبه و ۲ لیوان آب داغ روی شعله ملایم بپزید. رب گوجه فرنگی را كمی تفت دهید. سپس آب انار، سیب زمینی، نمك و فلفل را اضافه كنید. پس از آماده شدن غذا، آن را سرو نمایید.
● نكات تغذیه ای:
▪ در تهیه این آبگوشت از آب انار استفاده شده است. انار دارای خواص بسیاری است و حتی در احادیث هم بر خوردن آن تأكید شده است. از جمله خواص آن می توان موارد زیر را نام برد :
۱- انار خون را تصفیه كرده و تقویت كننده قلب است.
۲- انار اشتها آور است وبهتر است قبل از غذا مصرف شود.
۳- انار در رفع اوره و كلسترول ، دفع سموم و تعادل مایعات بدن به خصوص خون نقش مهمی را ایفا می كند.
۴- مصرف انار شیرین، ایجاد شادی نموده و رنگ رخسار را باز می كند.
۵- مصرف انار شیرین تقویت كننده كبد می باشد و در معالجه یرقان( زردی) مفید است.
۶- انار ترش و شیرین( ملس) باعث كاهش فشار خون می شود.
۷- مصرف انار در معالجه راشی تیسم، كم خونی و ضعف اعصاب مؤثر است و به بدن نیرو می بخشد. ازاین رو امام صادق(ع) می فرماید : به كودكان خود انار بخورانید زیرا آنها را زودتر به حد جوانی می رساند.
▪ تذكرات:
۱- انار برای اشخاصی كه دچار یبوست هستند، مضر است.
۲- انار میوه ای سرد است، بنابراین اشخاصی كه سرد مزاج هستند پس از خوردن آن، مقداری آب جوش با نبات بخورند.
۳- انار برای كسانیكه دچار نفخ معده هستند، ضرر دارد. زیاده روی در مصرف انار ترش ایجاد زخم معده می كند.

چهارشنبه 22 دی 1389

طرز تهیه آش‌ عروس‌

نویسنده: آموزش آشپزی   طبقه بندی: آبگوشت و آش، 

● مواد لازم:
آرد برنج :یك دوم پیمانه
اسفناج یا برگ چغندر یا سبزی آش :نیم كیلو
گوشت چرخ كرده :نیم كیلو
پیاز:۲ عدد
روغن :۲۵۰ گرم
تخم مرغ :۳ عدد
آبلیمو یا آب غوره یا آب نارنج :مقداری
لپه :یك پیمانه
● دستور تهیه:
پیاز را به صورت خلالهای باریك درآورده و در روغن سرخ می كنیم ، سپس لپه را به همراه ۲ پیمانه آب اضافه كرده و می گذاریم تا بجوشد.پس از ۱۰ دقیقه گوشتها را به صورت كوفته ریز (بدون سرخ كردن )در آن می ریزیم ، سبزی خرد شده و آرد برنج را كه در كمی آب حل نموده ایم ، به مایه آش اضافه می كنیم ، حرارت را ملایم می كنیم تا آش بپزد و كاملا جا بیفتد.در آخر تخم مرغها را با چنگال هم زده و به آش اضافه می كنیم ، با افزودن چاشنی ، آش را از روی حرارت بر می داریم و در ظرف مورد نظر ریخته ، به دلخواه تزیین می كنیم .

سه شنبه 21 دی 1389

طرز تهیه سبزی پلو

نویسنده: آموزش آشپزی   طبقه بندی: پلو و چلو، 

● مواد لازم:
▪ برنج : نیم کیلو
▪ «سبزی پلو : یک کیلو »تره، جعفری، شبت، گیشنیز، کمی شنبلیله
▪ روغن : ۱۰۰ گرم
▪ زعفران سائیده : یک قاشق مرباخوری
● طرز تهیه:
برنج را قبلا" خیس مینمایم سبزی را خوب تمیز کنید و بشوید داخل آبکش ریخته تا آب آن کاملا" گرفته شد سبزی را خوب خرد کنید برنج را مثل پلو ساده آبکش کنید ولی کمی دان تر بردارید ته دیگ را یکی دو قاشق روغن و یک استکان آب بریزید برنج داخل آبکش را کم کم در دیگ بریزید و سبزی خرد کرده را بتدریج لای برنج بپاشید یکی دو قاشق روغن، یک استکان آب و زعفران سائیده حل شده را روی برنج بدهید و آنرا روی آتش ملایم دم کنید .

آمار وبلاگ

  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :